close
clear

Kézzel készített darabok

egyenesen a gyártótól

Rendszerépítés=

Erősítő + hangfal + kábelek

Fülre hangolt darabok

egyedi kivitelezéssel

RövidenRólunk

A TMP Audio egy újonnan alakult magyar vállalkozás, minden termékünk saját tervezésű és saját gyártmányú. Célunk a magas minőségű erősítők, hangsugárzók, kábelek és azok rendszerbe öntött formáinak értékesítése és bevezetése a magyar és a külföldi audio piacra. Az erősítőket Gál Tamás, a hangsugárzókat Gyöngy András tervezi és kivitelezi. Ők ketten a TMP Audio brand alapítói.


"A kiindulási alap a csöves erősítő volt de a kimenő trafó miatt elvetettem az ötletet, ezért döntöttem a hibrid erősítő mellett. Kis feszültségű, de viszonylag nagy áramú csövet kerestem, ezért választottam az orosz (katonai) miniatűr triódákat. Kapcsolásnál a minél egyszerűbb, kompenzálások nélküli elektronikára törekedtem. A megalkotásnál igyekeztem minden alkatrészt arra használni, "amiben igazán jó". A komplett feszültségerősítést a csövek végzik. A FET-ek 1-szeres erősítéssel csak a kimenő áramot biztosítják. Ebben különbözik a legtöbb hibrid erősítőtől. Ennél a kapcsolásnál teljesen innovatív módon nincs illesztő fokozat, tranzisztoros és- ,vagy FET-es illesztő és erősítő áramkör. Kissé őrült megoldással a csövek DC-ben közvetlenül hajtják a FET-eket. Nem akartam hagyományos megoldásokat alkalmazni és ezek a jó minőségű orosz csövek és japán FET-ek lehetővé tették a technikai újításokat."
A beállításukról talán annyit hogy A osztály körül mozognak a csövek és A-B osztályú a vége. 4 ohmtól terhelhető, de a tesztek során ennél kisebb impedanciás terheléseknél sem „akadt ki”. Kapott egy processzoros vezérlő elektronikát ami a távirányítást teszi lehetővé, és egy-két védelmi funkciót lát el. Természetesen teljesen különálló trafó és táp gondoskodik a működéséről. A bemenet választó relés. Minden alkatrész válogatott. A távirányító a hangerőt, a bemenetválasztót, a némítást és a ki-be kapcsolást kezeli. Minden egyes darab manufaktúrálisan, kézi összeszereléssel készül és személyesen ellenőrzöm a minőséget!"Gál Tamás

Tekintse meg kínálatunk

Termékeink

Please wait...