Rólunk írták

De akkor mi ez az erősítő. Terjedt szájról- szájra, hogy drágább vadakat elpicsáz. Zoli elkérte kipróbálni és kb azonnal megtetszett neki. Vett is egyet. A 003 sorozatszám figyel rajta, így az úttörők közé tartozik, de vélhetően ez egy felívelő sorozat eleje

halfnote.hu

Haza1

Szóval az erősítő nálam kötött ki és meditáltam, mire is kössem be, de mivel a tölcsérekkel minden nagyot szólt, aljas módon inkább a FAL Supreme S hangsugárzót választottam tesztdoboznak. Persze az is igaz, egyszerűbb bekötni egy madzagot, mint a tölcsérek esetén 3-at, egy kimenetre. Nomeg mostanában sokat hallgattam a FAL-at, jobb is így az összehasonlítási alapom. Persze mindez történt kb 1hónapja…

halfnote.hu

Hazai2

De most nem mennék bele részletekbe. Jó három órája hallgatom és természetesen Furuyamákkal. Egy kis ékszerdoboz. Este a katonai minitriódák kifejezetten kedvesen világítanak az előlapi ablakban. Most esett le,  a nevét se tudom. Az rá van írva, hogy TMP és.. ANT. Talán ANT… És asszongya… Special Edition

halfnote.hu

... nem tudom, milyen címet adjak neki. Ja, hazai 3

A hifi komponensek, szoktam mondai, vagy átjunak a szakadékon, ahol az egyik oldalon vannak a hifi, másik oldaon azon kevés eszközök csoportja, melyek valóban jól szólnak. Ez a kis erősítő átmászott a 47 Lab, Kondok és Audio Noteok(, stb…) világába. Mindenben egy kicsit kisebb, de nagyon egyben van és ügyesen helyezkedik, hogy ne akarjon többet muttani, mint amit ebír. Árban verhetetlen. Ennyi pénzért, ennyi zene, nincs máshol, kitölti az űrt, amit az Audio Innovations Alto és a Moth erősítők eltűnése ütött a hifi égboltján.

halfnote.hu

Hazai 4, TMP-ANT

A Chopint hallgtva már én kezdtem beszélni, valami olyasmit, hogy ez egy olyasféle megszólalás, ami túlmutat messze a megszokott hifin, ToMPi meg azt fejtegette, illetve vont párhuzamot egy nemrég történt -élő zongaraelőadáson bekövetkezett- szőrfelállással egybekötött hidegrázásos történettel. Nem tudom, ki játszik az ominózus lemezen, sose érdekelt, csak felrakom, tetszik, aztán van, hogy kétszer fogatom át. Ha meg kellene fogni, minden megvan, elkülöníthető, de nem esik darabjaira. A zenei történések időben, térben rendben vannak, komplexx zeneművet hallunk, de nem osszemosott masszát. Benne van a muzsika sava, borsa, de inkább, ami érdekes, a mocska, a bűze. Ez bizony már egy magsabb osztály, ez a PUNK.

halfnote.hu

Phonozzunk? ANT Phono

Hülyeség, de a TMP réz ribbonja egy okos kábel. Nem vállalja túl magát. Találni olyan drótot, ami több részletet mutat meg, nagyobb teret próbál kitölteni, mélyebbre-magasabbra megy, de ami ennyire kiegyensúlyozott lenne, ennyire segítene a zenére koncentrálni, ami eldugná a hiányosságokat úgy, hogy nem hagy hiányérzetet, keveset. Ráadásul meglepően univerzálisnak bizonyult. Az első próbák után vittem ide meg oda, és mindenhol nagyon hasonló volt. Gyorsan gatyába rázott két rendszert is, a gazdáik bizonytalansága, hogy most jó-e így a hifim eltűnt, és maradt egy érthető és szerethető hang.

ear.hu

Rézkígyó – TMP Audio kábelek

Úgyhogy vissza a „gyárba”. Azért sem bántam a dolgot, mert közben egyre bizonyosabb lettem benne, hogy a fülesezés maradni fog és az Ant-ra már inkább mint önálló komponensként kezdtem gondolni, nem a hangfalas rendszerre akasztott kiegészítőként. Úgyhogy visszakértem a hangerőpotit, meg az előlapi bekapcsológombot. Így egyedi előlap sem kellett.

carbon4copy

TMP Ant

TMP Triton egy Lockheed SR 71. Ennyire gyors erősítőt talán még nem is hallottam. Minden könnyed és légies, a tér pontos és tágas. Minden zenész reggel dupla adag kávét ivott és Red Bullt hozzá, emiatt mintha egy kicsit magasra hangolták volna a hangszereiket, de őrült lendülettel játszanak, és a tempó alig fér a kottába. Igazi vigyorgós élmény.

ear.hu

Made in Hungary

-Mi lesz a következő termék?

-Egy fejhallgató erősítő. Az Ant. Persze az is csöves hibrid. Olyan 150 000 körül lesz az ára.

-És szerinted lesz erre kereslet?

-Hát rendes erősítőnek is jó. Kicsi erősítőnek. Olyan 9 wattos.

ear.hu

Minek nevezzelek?

Nem igazán vagyok oda ezekért a zenékért, de ezen a borús őszi délelőtt kifejezetten tetszik, ahogy lágyan simogatnak a szőrös vönősok, a fürge zongora játszik velem, de csak óvatosan kóstolgat, nem támad. És most pereg a dob, dobseprő és bugi-vugi. Ez valami diszkószámuk, mert ismerős, így félig idegenben is. Seper, pörög, játszik és ami a legviccesebb, a szélessávúnak elvileg nincs alja(dehogynincs), de a bőgőjáték is kifogástalan.  

halfnote.hu

Egy újabb TMP ANT... DAC

Kissé elcsépelt a szó, de ami fix, össze lett rakva egy full TMP ANT szett ToMPinál, amit elmentem meghallgatni. Került a rendszerbe egy lemezjátszó is, szimplán Revolver néven, Linn Basik Jelco 250 karral és Roksan Corus Black hangszedővel (jóformán Goldring). Nagy durrantás nincs kábel fronton, mintegy szemléltetve, hogy nem kell kőgazdagnak lenned, hogy megszólaljon.

halfnote.hu

TMP Bemutatóterem

Most meg, írsz egy mailt a TMP-nek és egy hét múlva leteszi a futár az erősítőt a lakásodban! Egy olyan erősítőt, ami visszakézből rakja a fenekébe a belépő szintű audiofil cuccokat, és van egy fülhallgatóerősítőd is, jól néz ki, és tudsz rá építeni egy komplett rendszert kábelekkel, hangfallal és már csak rá kell dugnod a laptopodat, amit amúgy is megvesznek az iskolakezdéshez a szüleid akciósan a Media Marktban. Néha nem is tudjátok, hogy mennyire el vagytok kényeztetve. 

audiolife.blog.hu

TMP ANT SE - bárcsak ilyenem lett volna

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a második DAC volt, a special edition feljavított, mondjuk úgy „mkII” verziója, ami egy az egyben megegyezik sima SE-vel, csak ebben a házban még éppen elférő kimenő csatokolókondi volt beépítve. Az első verziót kb két hétig használtam, és amellett, hogy meglepően nem úgy szólt, mint amire az erősítő után képzeltem, hogy szólni fog, egész jól elvoltunk. 

audiolife.blog.hu

Ügyes mindenes - TMP Audio DAC SE verzió

Két hetet töltött nálam a TMP Ant DA/SE: ma továbbadtam egy másik szerencsésnek tesztre, de még szomorúan nézek az üres helyére, hiányzik szememnek a két kis 6N18B cső meleg narancsszín fénye… Nálam a legtöbb időt leginkább a laptop és a 3,5 wattos PP, class-A csöves mellett, a rendszer végén egy vintage olasz 12-es szélessávúból és egy ortodinamikus Philips magasból álló „másfél utassal” töltötte. Teszteltem félvezetős dual monóval, digit D-osztályúval, SE csövessel is, volt a rendszerbe zsinórozva 61 éves norvég kétutas Svenska Sinus meg 1972-es Canton LE900 is. Az elcsépelt, bár most igaz kifejezéssel „analóg hangú” karakterét mindegyiken érvényesíteni tudta.

Zirig Árpád

Vintage